Gloedonline: blogs

Alles om úw verhaal voor het voetlicht te brengen

Bij Gloedonline werken nieuwsgierige onlineprofessionals. Stuk voor stuk mensen die weten waar ze mee bezig zijn én beseffen waar het heen gaat. En dat delen ze graag.

Duurzaam verbouwen op de Sloetstraat

Samen met onze verhuurder gaan we in november van start met een ingrijpende modernisering van ons rijksmonumentaal pand.

oscar-portret.jpg Oscar Roelofs op 09 september 2019

Hoe de Fronteers Conference mij een betere developer maakt

Ken je de Fronteers Conference? Dit jaar ben ik er op 4 en 5 oktober 2018 voor het eerst naartoe geweest. Bruisend van inspiratie en energie ben ik als developer na dit congres weer aan de slag gegaan. Ik durf zelfs te zeggen dat de Fronteers Conference mij een betere developer maakt. Waarom? Omdat ik een aantal simpele, maar ontzettend waardevolle dingen leerde. Drie van mijn lessen deel ik hier met jou.

op 24 oktober 2018

5 do’s en don’ts voor een goed scorende Facebookpagina

Like-deel-en-winacties worden sinds kort afgestraft door Facebook. Ook krijgen pagina’s van bedrijven minder prioriteit in het nieuwsoverzicht. Wat moet je doen om met je bedrijfspagina toch je doelgroep te bereiken? En wat moet je vooral niet doen?

dirk-portret.jpg Dirk van Sambeeck op 07 maart 2018

Nieuwe inzichten Content Marketing & Webredactie

Donderdag 9 november heb ik, samen met Dirk van Sambeeck, mijn werkplek op het Gloedkantoor een dagje achtergelaten om diverse presentaties van het Congres Content Marketing & Webredactie bij te wonen. Hier een kort verslag van wat ik gehoord heb met diverse do’s, don’ts en de nieuwste trends!

carine-portret.jpg Carine Payens op 07 december 2017

De waarde van…verbinding

Statisch wordt sociaal, hiërarchisch horizontaal en top down tweerichtingsverkeer. Het sociaal intranet is alles wat het traditionele intranet niet is. En omgekeerd. Organisaties stappen massaal over naar ‘de digitale werkplek’. En met een reden: een sociaal intranet kan medewerkers daadwerkelijk helpen om hun werk beter en sneller te doen. En het is nog leuk ook.

marco-portret.jpg Marco van Zomeren op 19 september 2017

Hoe loopt het nu met Bas en Eva?

Het kantoor van gloedonline ligt vlakbij start en finish van de Vierdaagse. Elke dag zien we de duizenden wandelaars aan onze bureaus voorbij trekken. Dit jaar lopen collega's Bas en Eva mee. We volgen ze vijf dagen lang - letterlijk - op de voet.

dirk-portret.jpg Dirk van Sambeeck op 17 juli 2017

Embrace partner

Gloedonline is trots op een nieuw partnership. Voortaan werken we samen met Embrace Social Business. Embrace is een jonge en snel groeiende onderneming met een sterke digitale oplossing voor onze complexe en snel veranderende wereld.

marco-portret.jpg Marco van Zomeren op 16 mei 2017

Kijken door het oog van de G

‘Trek je niet te veel aan van wat anderen van je denken’. Een les die we onze kinderen graag meegeven. Ze moeten immers zelfstandig worden. Onafhankelijk zijn. Zelf nadenken. Hun eigen koers bepalen.

op 14 november 2016

Pixel-perfect?

In wat bekendstaat als de mooiste ruimte van het Gloed-gebouw (Licht! Riant! Tuinzicht!) volgt frontendspecialist Bas de totstandkoming van het erkerbeeld van april: de G van Gloed in ‘pixel art’.

bas-portret.jpg Bas Schouten op 01 april 2016

Scoren met een slotje

De laatste tijd zijn veel bedrijven en overheidsinstanties het slachtoffer van cyber-aanvallen waarbij gevoelige en vertrouwelijke informatie op straat belandde.

marco-portret.jpg Marco van Zomeren op 01 maart 2016

Efficiënt omgaan met je content

Een goede schaar is voor ons communicatiebureau essentieel. Overal knipsels van inspirerende teksten en beelden. Online is naast een scherpe pen een goede schaar onmisbaar.

dirk-portret.jpg Dirk van Sambeeck op 01 maart 2016

Geen excuses meer voor niet inzetten content marketing

Dagelijks worden enorme hoeveelheden content gepubliceerd. In blogs, Twitter, Facebook, nieuwsartikelen. Creativiteit en onderscheidend vermogen zijn nodig om daarin succesvol te zijn: contentmarketing. De laatste inzichten uit congres Content Marketing & Webredactie van 24 november 2015.

marco-portret.jpg Marco van Zomeren op 14 december 2015

SEO: vinden en gevonden worden

Ik dwaal regelmatig radeloos door huis op zoek naar sleutels of mijn telefoon. Of naar het inlogapparaat voor internetbankieren of dat briefje met een telefoonnummer dat ik echt niet mocht vergeten.

dirk-portret.jpg Dirk van Sambeeck op 01 juli 2015

Toenemend internetverkeer vanaf mobiele apparaten

Bekijkt u dit artikel op uw desktop of vanaf een mobiel apparaat? De kans is fiftyfifty dat u een smartphone of tablet in uw hand hebt. Het is dan ook niet gek dat Google het belangrijk vindt.

bas-portret.jpg Bas Schouten op 26 juni 2015